Sådan får I den perfekte

Terrasse

Det er en god idé at kende hver en krog af haven, før I planlægger jeres terrasse. Sol og vind er afgørende for, hvor I bør anlægge jeres lækrog, solkrog, legekrog...

Terrasse

Der er  en række spørgsmål, som er godt at have afklaret, før I går i gang:

Hvor og hvor mange

Hvilke behov skal terrassen opfylde. Skal det være en solrig terrasse midt på dagen, eller er det aftensolen, I skal fange. Måske I også vil have en morgenmadsterrasse på den anden side af huset.

Langt de fleste placerer terrassen i forlængelse af husets stue og/eller køkken/alrum. Det udvider jeres plads om sommeren, og er let i forhold til at grille og spise på terrassen. Men det kan give god mening at anlægge terrasser flere steder i haven fx tæt på børnenes legeområde – eller i en lille krog af haven,  der kan indrettes en hyggekrog – lidt væk fra livet omkring huset.

Hvor store

Hvor store terrasserne skal være afhænger af, hvilke formål de skal tjene. Er det familiens dagligdag eller skal den rumme grillfester over sommeren. Har I brug for en stor terrasse til famillie-kom-sammen, så husk at store terrasser med fordel kan opdeles i mindre områder med krukker/flytbare hegn – og på den måde give små hyggelige oaser i hverdagen.

Materialevalg

Hvilke materialer, I bør vælge, afhænger af, hvad der falder naturligt ind i hus/have. Der er fordele og ulemper uanset om du vælger sten, træ eller komposit.

Sten og komposit skal holdes fri for alger og mos. Træ skal oliebehandles hvert andet år.

God fornøjelse med planlægningen af jeres terrasser.

 

Se mere