Sådan vælger I den rigtige indretning i jeres nye hus

Planløsningen skal opfylde familiens behov.

 

Sådan vælger I den rigtige indretning i jeres nye hus

Småbørnsfamilien
Småbørnsfamilien kræver ofte en anden indretning end familien med teenagere i huset. Køkken/alrum er ofte det rum, hvor en stor del af familiens vågne tid foregår med madlavning, spisning, madpakkesmøring, lektiehjælp osv.
For småbørnsfamilien vil det være en god idé at have ekstra plads i køkken/alrum, så der også er legeplads – alternativt indrette et legerum/multirum i nær tilknytning til køkken/alrummet.
Værelsesplaceringen må gerne være, så børnene ikke sover alt for langt fra forældrenes soveværelse, så man er sikker på at høre, hvis børnene står op eller kalder i løbet af natten. Stuen derimod må godt ligge lidt væk fra værelserne, så der er mulighed for at have gæster efter børnenes sengetid.

Teenager-familien
Familien med teenagere i huset kræver ikke helt så stort køkken/alrum som småbørnsfamilien. Værelser lægges typisk i den ene ende af huset evt. med fællesrum til tv-kig/Playstation-spil. Børneafdelingen har eget toilet/bad og egen indgang (evt. gennem bryggerset). Så kan de unge mennesker ’buldre’ lidt mere – uden at det går ud over forældrenes nattesøvn. Nogle vælger at bygge et anneks eller indrette garagen som ungdomshybel.

Seniorboligen – med plads til børn og børnebørn
Når børnene er flyttet hjemmefra, etableret – og når de selv får børn – vil husets indretning fra teenage-familien være ideel. Nu kan børn/børnebørn komme på besøg og stadig have deres egen ende af huset. Resten af tiden kan der mere eller mindre lukkes af til børneafdelingen, og vedligeholdelsen vil være minimal.

Generelt er det godt at tænke over at

  • Undgå gangarealer – det er spild af m²
  • Invitere lyset inden for – det giver følelsen af flere m²
  • Boligens design og funktionalitet skal fungere som en helhed
  • Rum kan have flere funktioner – fx en alkove i køkkenet

For os handler det om at lytte til jeres ønsker og drømme, og gennem dialog og rådgivning, at skabe rammerne for jeres fremtidige bolig.

Kontakt os, eller download vores inspirationskatalog her og lad dig inspirere. 

 

 

Se mere