Skal vi købe et gammelt hus – eller skal vi bygge et nyt?

Derfor kan det betale sig at bygge nyt hus

Overvejer I at købe ny bolig eller renovere jeres gamle bolig, bør I overveje, om I skal bygge et helt nyt hus. Der er mange fordele ved et nyt hus. Men måske skal I både købe et gammelt hus og bygge et nyt – riv ned og byg nyt.

 

Derfor kan det betale sig at bygge nyt hus

I et nyt hus får I:

  • Præcis det hus, der passer til jeres familie
  • Minimal vedligeholdelse de første mange år.
  • Et bedre indeklima.
  • En langt lavere energiregning. Et gammelt hus vil typisk koste 15.000 kr. mere om året at varme op – i grelle tilfælde helt op til 30.000 kr. mere.

Med et nyt hus kan I danne de perfekte rammer for jeres familie de næste mange år frem. Er køkken/alrummet omdrejningspunktet for familien? Skal der være teenage-afdeling?

Den minimale vedligeholdelse er ikke kun et spørgsmål om økonomi, men også tiden til at vedligeholde – tid, som kan bruges på familien i stedet for.

Riv ned og byg nyt

Ældre huse har ofte små værelser, lille køkken, lille badeværelse, lang gang, stor stue og stor varmeregning. Alt i alt en indretning, der sjældent lever op til de krav den moderne familie har.

Og bor I samtidig i et ældre hus med vedligeholdelsesomkostninger på omkring 20.000 kr. om året og en relativt høj varmeregning, kan der være penge at spare ved at rive ned og bygge nyt.

Samtidig får I præcis det hus, I drømmer om.

Et ældre hus til 2,5 mio. kr. kan være dyrere at bo i end et nyt hus til 3,8 mio. kr.

Fordelene skal naturligvis opvejes mod historie, affektionsværdi, minder, detaljer, æstetik og arkitektur, som ikke kan gøres op i kroner og ører.

 

 

Se mere