Dobbelthus,
generationshus,
flerfamiliehus

Kært barn har mange navne.

Drømmer jeres familie også om at bo sammen på tværs af generationer/familier?

Dobbelthuse er gennem tiden blevet et mere populært og udbredt valg blandt mange. Kortfattet er et dobbelthus et hus til 2 generationer eller flere. Huset er typisk delt op i minimum to selvstændige boliger, der kan være delt op med enten et lodret eller vandret lejlighedsskel. Ejendommens plantegning kan være forskellige fra ejendom til ejendom og mulighederne er mange.

Der findes et væld af årsager til, hvorfor så mange personer ønsker at bo i et dobbelthus. Bolius har undersøgt interesse for generationshuse, og det viser sig, at hver tredje dansker gerne vil bo sammen med enten deres voksne børn og børnebørn eller deres forældre. Hele 80% ser udelukkende fordele ved at bo om ikke sammen med, så meget tæt på familien. Og en analyse, som Spar Nord har foretaget viser, at rekord mange gør det.

Fordelene, der fremhæves er, at:

  • man kan hjælpe hinanden med praktiske ting i hverdagen
  • man opbygger et stærkt familie-/venskabsbånd
  • børn og bedsteforældre får et tæt forhold til hinanden
  • bedsteforældrene kan passe børnebørnene, når de er syge
  • forældrene kan få passet børn, når de skal ud
  • forældrene kan passe deres forældre (bedsteforældrene), når de bliver gamle
  • Økonomi

Kun 6% ser ingen fordele ved at bo tæt/i nærheden af sin familie.

Plads til både venner og familie

Ligeledes er et dobbelthus også en meget fordelagtig løsning, hvis I gerne vil bo sammen med venner. Der kan være flere årsager til, hvorfor I gerne kunne tænke jer at bo sammenmed nære venner. Nogle drømmer om mere nærvær og at bo i et kollektiv/bofællesskab, hvor der både er rum og plads til ens eget.

 I kan nemlig hjælpe hinanden med b.la. pasning af børn, planter og kæledyr, spise sammen og stadigvæk have mulighed for at trække jer tilbage til noget alene-tid. For nogen er det en meget praktisk og økonomisk måde til at realisere sit drømmehus. 

Vær beredt på forskelligheder 

Årsagerne er mange og mulighederne mangfoldige. DOG er det langt fra alle, der er parate til helt og aldeles at slå pjalterne sammen. Deling af ejendom med venner/familie kræver enighed om forskellige ting. Der kan eksempelvis være forskellige ønsker til ansvarsfordelingen ift. vedligeholdelse af huset og haven, rengøring og ryddelighed af fælles arealer, udredning af skader, finansiering af renovering mv.

Det er derfor vigtigt at gøre op med sig selv og sammen med andre, hvad I ønsker og i hvilket omfang. Det kan typisk give mening at flytte sammen med andre, der deler samme opfattelse, har lignende forventninger krav, familiesituation og økonomi. På den måde kan I få så god én start på jeres boligdrøm som muligt.

Arkitekttegnet dobbelthus

I Visuel kan vi bygge dobbelthuse efter jeres unikke drømme og ønsker. Vi kan se en stigende efterspørgsel på dobbelthuse eller generationshuse/familliehuse. Det kan være søskendepar, der ønsker at bo tæt, flere vennepar eller forældre/voksne børn, der ønsker at bo tæt – og det giver, som undersøgelsen viser, rigtigt god mening i en travl hverdag.

Med Visuel får I en partner og et byggefirma, som har mange års erfaring med nybyggeri af dobbelthuse. Vi er eksperter i at udnytte kvadratmeter, og vi rådgiver dit projekt fra start til slut om, hvordan husene kan indrettes, så jeres behov og ønsker bliver indfriet.

Book et møde for en uforpligtende snak om jeres boligdrøm, så bygger vi jeres drømmebolig.

 

KONTAKT OS

Vi giver jer råd og bygger jeres arkitekttegnede hus

Udfylder du formularen, giver du samtykke til, at vi må kontakte dig pr. telefon og email. Bare rolig, vi spammer ikke, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.